Росица Кирова пред Nbox: Видин желае промяна и ще я постигне

Росица Кирова пред Nbox: Видин желае промяна и ще я постигне

В момента представители на ГЕРБ натискат хората в държавните и общински институции, алармира независимият кандидат за кмет

Росица Кирова е кандидат-кмет за Видин от гражданското обединение “Единни за промяна”. В неделя тя отива на балотаж с претендента от ГЕРБ Огнян Ценков. Кирова води на първия тур с 26,03% срещу 22,07% на Ценков.

 

- Г-жо Кирова, какви са очакванията Ви за втория тур на местния вот във Видин? Разликата между вас и опонента Ви от ГЕРБ Огнян Ценков е едва няколко процента във ваша полза.

- Разликата между мен и моят опонент от ГЕРБ е светлинни години, главно в уважението, вярата и надеждата на хората от Видин. Това е най-важната и най-съществената разлика между мен и г-н Ценков, и ние ще запазим тази разлика и след втория тур на изборите.

Що се отнася до изборния резултат - надявам се да спечелим. Мисля че ще го направим, защото вече сме спечелили сърцата на видинчани. Успяхме да направим от група ентусиазирани млади видинчани отбор, който да се бори за победа с най-голямата политическа сила в държавата. Успяхме да докажем на гражданите на Видин, че най-голямата сила в България са именно те и гражданското общество. Те са тези, които могат да променят всичко, стига да желаят.

 

- При евентуална Ваша победа очаквате ли да имате проблеми с тази най-голяма политическа сила в държавата?

- Мога да ви кажа, че без да съм победила окончателно, господата от ГЕРБ вече започнаха да пускат жалби за касиране на изборите, ако не успеят да ги спечелят, а те знаят, че няма да го направят. Аз призовавам видинчани да не се съгласяваме с тяхната наглост.

 

- Тоест те са пуснали жалби предварително, преди втория тур?

- Пуснаха жалби за първия тур, по които чакат произнасяне евентуално след балотажа, защото все пак очакват да видят дали няма да успеят да манипулират гражданското мнение. Не вярвам във възможността те да спечелят с почтени средства, а мисля, че и Видин не го вярва. Ние се срещахме достатъчно с представителите на ПП ГЕРБ и стана ясно кой как би управлявал общината. За мен това би било най-важното. Затова, каквото и да направят моите опоненти, аз ги призовавам най-сърдечно да помислят малко за града ни. В него има достатъчно съвестни хора и те трябва да се съобразят с тяхното мнение.

В момента, не само че ходят и притискат хората в държавните и общински институции, но и се обединиха с бившия кмет Герго Гергов. Доскоро твърдяха, че нямат нищо общо, а сега се оказа, че се подкрепят. Това доказва на мен и моите съграждани, че три години Гергов пиеше кафе и делеше обществените поръчки с Владимир Тошев, местният областен координатор на ГЕРБ. Когато започнаха делата срещу Гергов приятелството им приключи, а сега отново са заедно.

 

- В този ред на мисли, очаквате ли подкрепа от някоя политическа сила за втория тур?

- Не очаквам подкрепа от нито една политическа сила и съм го заявявала многократно. Очаквам подкрепа от видинските граждани и симпатизантите на различните политически партии. Очаквам подкрепа от тези, които искат промяна за Видин. А те са много, много повече от партиите и партийните членове.

Мога да ви дам един пример. ДПС имат резултат и на тези избори и имат общински съветници. Искам да питате колко човека се идентифицират с ДПС и колко е членската им маса. И ще разберете, че една партия с 50 или 70 човека членска маса няма как да постигне резултат от 1500 или 2000 гласа. Има нещо, което не е наред в тази ситуация.

Призовавам всички покаже малко морал в политиката.

 

- Кое е първото нещо, което ще направите като кмет?

- Ще благодаря на видинчани. Не затова, че са ме избрали, а затова, че са пожелали промяната и са я осъществили. За мен това е най-важното.

Оставете коментар