Първо в Nbox: Кунева с два пъти повече съветници от Кънев

Първо в Nbox: Кунева с два пъти повече съветници от Кънев

ДСБ остава трета сила в Блока с 61 общинари, СДС се възражда с 82

Партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" има два пъти повече общински съветници в страната от тази на Радан Кънев ДСБ. Това сочат неокончателните данни за резултата на Реформаторския блок, с които Nbox разполага.

Общият брой обищински съветници, които ще има Блока след тези избори е 366. Възможно е те обаче да се окажат повече, тъй като в някои места кандидатите за кметове са били и в листата за общинари, включително и в София.

Още по темата: Скандал в РБ! ДСБ-София на бунт срещу Радан Кънев

123 от тях са излъчени от ДБГ. С повече от два пъти по-малко са представителите на ДСБ - едва 61. СДС става втора сила в рамките на Блока с 82 общинари, а формацията на Корман Исмаилов НПСД има 25 представители в местната власт. 18 общинари са извоювали земеделците на Николай Ненчев, а "Българска нова демокрация" - 3. 54 са независимите общински съветници, подкрепени от Блока.

Резултатите показват, че ДСБ остава трета политическа сила в рамките на Реформаторския блок. Както Nbox първи съобщи, софийската организация на ДСБ готви бунт срещу Радан Кънева заради слабите резултати в столицата и страната.

Оставете коментар