Местан: ДПС е втора политическа сила

Местан: ДПС е втора политическа сила

Лидерът на Движението призова към коректен прочит на изборните резултати

„Местните избори минаха и ние абсолютно коректно ви представихме нашия прочит за тях. Не сме си позволили нито преднамерени, нито крайни оценки за другите партии и за нашето представяне. Числата са ясни.“ Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция.

„За съжаление, от няколко дни сме свидетели на опит за подмяна на изборните резултати. Тази манипулация има за цел два елемента: да се подцени добрият резултат на ДПС и да се преувеличи скромния резултат на Реформаторския блок. Силният резултат на ДПС е проблем, защото според някои се застрашава настоящата управленска формула и стабилността на кабинета. Това се прави от малките коалиционни партньори в правителството“, смята лидерът на ДПС.

„Те смятат, че ако имат силен изборен резултат, ще е стабилна коалицията. Казвам, ако имат. Днес останах с впечатлението, че и на ГЕРБ им е писнало от преувеличаването на резултатите на РБ. Цветан Цветанов заяви, че РБ са се справили слабо и всички го чухме“, подчерта още той. „Цифрите и числата са ясни. РБ взеха със 100 000 гласа по-малко от ДПС. Ние регистрирахме рекордно висок резултат за цялата си история по отношение на спечелени кметски места и общински съветници. Срещу нашите 33 кмета има 7 кмета на РБ“, коментира още Местан.

И допълни, че това е още един пример, че тезата, че ДПС се е провалило на тези избори, а РБ едва ли не ги е спечелил, звучи смешно и несериозно.

„ГЕРБ е първата политическа сила, а ДПС е втора“, категоричен бе Местан. „Това са неоспоримите данни от ЦИК“, подчерта лидерът на Движението. И призова към коректен прочит на изборните резултати, а не към преднамерен.

По думите му сценарият за свиването на резултатите на ДПС е ясен, но издава един ужас и респект от факта, че желанието за елиминирането на ДПС не е успяло. „Напротив, ние се развиваме напред. ДПС има своята стратегия за разширяване в политиката и тя ще успее!“, заключи той.

 

Оставете коментар