Частични избори днес в 4 населени места в страната

Частични избори днес в 4 населени места в страната

Жителите на 4 села ще гласуват за кмет

В село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна единственият кандидат за кметското място е издигнатият от ПП ГЕРБ Стоян Едров. Победителят на провелия се миналата година местен вот Димитър Тодоров от ГЕРБ се оттегли от поста поради лични причини, като обясни, че си е намерил нова работа и затова решил да напусне поста си. 

В село Долна Кула, община Крумовград, област Кърджалии се наложиха нови избори за кмет, след като на 24 септември Общинската избирателна комисия в Крумовград взе решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета Фейме Межди Мехмед. В надпреварата участват двама кандидати - издигнатият от ПП ГЕРБ Шефкет Шефкет и издигнатият от ДПС Айсел Ибрям.

До частичен избор се стигна и в село Вълчин, община Сунгурларе, област Бургас след като Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на Кръстю Янев, тъй като в момента, в който е встъпил в длъжност през 2015 година, е бил собственик на действаща фирма. Кандидатите за кметския пост са трима – издигнатият от ПП АБВ Ненчо Стойчев, предложената от БСП Гинка Тодева-Зенгинова и кандидатът на ДПС Кръстю Янев.

В село Врабево, община Троян, област Ловеч също се провеждат частични избори за кмет, след оставката в началото на септември на кмета Радион Стратев от ГЕРБ. В кметската надпревара ще участват кандидатът на БСП Радослав Радионов и този на ПП ГЕРБ Иван Карагьозов.

 

NBOX.BG

Оставете коментар