Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
В ГЕРБ обмислят прекратяване на договорите с US централите

В ГЕРБ обмислят прекратяване на договорите с US централите

В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в "Марица-изток", заяви пред bTV Валентин Николов председател на комисията по енергетика в парламента и депутат от ГЕРБ.

Преговорите вече са прекомерна държавна помощ, което е констатирано от Европейската комисия, но тя е дала възможност на българската държава да прекрати тези договори, обясни още Николов.

За прекратяването на договора с американските централи настояват и от бизнеса. Според тях това е прекомерна държавна помощ, тъй като инвестициите вече са изплатени.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Прекратяването на договора ще доведе до глътка въздух за Фонда за енергийна сигурност, смята още Валентин Николов. "Не мисля, че ще се стигне до арбитражен съд, но дори и това да стане, държавата вече е натрупала достатъчно опит и ще можем да защитим нашите интереси", категоричен беше Николов.

"В бъдеще основните енергийни източници ще бъдат възобновяеми, ядрени и газови. Трябва да се намери баланс между трите източника. С настоящите технологии не можем да се справим без АЕЦ "Белене". Нуждаем се от различни типове източници на енергия. Трябва да има разнообразие", посочи още Валентин Николов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner