Георги Гергов пред Nbox.bg: Пловдивчани вече не вярват в златния дъжд

Георги Гергов пред Nbox.bg: Пловдивчани вече не вярват в златния дъжд

Предлагаме нов модел и нови хора, искаме да развиваме града, каза кандидатът за кмет на Пловдив от БСП

Георги Гергов е български бизнесмен. Роден е на 12 декември 1956 година в Джурилово. Преди около месец БСП издигна Гергов за кандидат за кмет на Пловдив. Гергов бе с най-много номинации от първичните структури - 64. Nbox.bg потърси бизнесмена, за да разкаже за плана си за развитие на града и какви ще са основните му цели, ако спечели изборите.

- Г-н Гергов, влизате в битка за кметския стол на Пловдив, какви са приоритетите на Вашата програма?

- Нещата, по които иска да работи БСП като цяло са много, не са едно и две. Моите амбиции са да работя за целия град, а не за отделни части, както се работи до сега. Не са важни градинките и шадраванчетата за града. Трябва да се работи по инфраструктурата, по големите проекти с евро пари, върху това трябва да се работи. За това и говорим толкова усърдно за промяна, тя трябва да се случи.

- Тоест ще продължите да ползвате средства по прогами?

- Да, разбира се. Ние видяхме, че златен дъжд няма. ГЕРБ като пое Пловдив, това се очакваше, но не стана. Може да е имало златен дъжд, но пловдивчани не го усетиха. И все пак аз мисля, че не е редно звучно да се противопоставят партиите. И не бива да се делим на цветове. Като стане един човек кмет на Пловдив, той трябва да е кмет в пълния смисъл на думата, без значение от коя партия е.

- Би било добре да се случи това, което казвате, защото хората се умориха от празни обещания...

- Те не само се умориха, но и цялото политическо пространство им стана безразлично. Една и съща лента се върти, едни и същи муцуни ги управляват, едни и същи стратегии се обсъждат. Затова аз казвам, че трява нов модел, нови хора, с целия им потенциал да влязат в управата на града. Имаме достатъчно експерти и искаме шанса да управляваме. Моят слоган е, че новото начало е и промяна като цяло.

- Кое са пренебрегнатите части на Пловдив, за които казвате, че имат нужда от обновяване?

- Има едно важно нещо, което години наред не се прави. Пловдив няма входна артерия и този въпрос виси във въздуха. Нещо да се говори за тепетата? Имаше проект за Джендем тепе, но нищо не се случи. Да има някаква стратегия за Стария град? Не, работи се на парче. Трябва да има цялостна стратегия какво се случва от летището до докарване на туристите и до създаване на туристическа обстановка като хотели и магазини и всичко останало, което ще помогне на града да забогатее. И нека не забравяме най-важното- всеки лев, който се инвестира в градинки и фонтани, трябва да го плащаме ние, пловдивчани. Затова трябва да има обществено обсъждане и хората да кажат какво да се прави приоритетно. Никой досега не ги е питал. Хвърлиха се огромни суми за новата спортна зала, можеше с тези пари да се направят три по-малки зали, за да има място за повече спортуващи.

- Кой е най-силният ви опонент?

- Много е сложно да се отговори на този въпрос. Хората в Пловдив са доста консервативни, не вярват на промяна и постоянно живеят в съмнения. Те не са виновни за това, ние ги направихме такива. Важното в случая е всеки един кандидат да си даде сметка, дали ще успее да свърши това, което предлага. Това, което аз предлагам съм го премерил много добре.

- Наскоро бяхте казал, че страхът мачка хората в общината. Какво имахте предвид?

- Той страхът е посъвместен, в цялата държава. Само че много от политиците не си дават сметка. Аз мисля, че респектът е страхът от това да се внимава кой как стъпва е посъвместен. Няма какво да си кривим душата, за да не се страхува човек, той трябва да е луд, особено след като сме преживели какво ли не.

Деси Боцева, Nbox

Оставете коментар