Предизборно: Регистрират хора на ниви, за да участват във вота

Предизборно: Регистрират хора на ниви, за да участват във вота

Заверата между двамата станала в началото на 2014 г., амбицията им е да пробият на местния вот

Скандалният бизнесмен Пламен Стоянов-Дамбовеца е лидерът в сянка в партията на бившия военен министър Николай Цонев "Нова алтернатива", научи ексклузивно Nbox.

Дългогодишният обвиняем по делото "Октопод" проявил амбиция за активното участие в политиката и избрал формацията на Цонев за целта. Заверата между двамата пък станала в началото на 2014 г., когато Цонев, Стоянов и други основаха НПО-то "Движение за справедливост - РПГ", чиято обявена цел бе да обедини всички "пострадали от политическата репресия и показните акции на ГЕРБ". Освен "Нова алтернатива", Дамбовеца подпомагал активно и Движението, което през миналата година дори започна да разкрива офиси из страната, откроявайки се с яростна Анти-ГЕРБ реторика.

През 2010 г. Стоянов бе арестуван и обвинен, че заедно с брат си Йордан е източвал металургичния комбинат "Кремиковци" със схеми за изкупуване и рециклиране на метали. По-късно двамата братя бяха извадени от делото "Октопод" поради липса на доказателства. Йордан Стоянов бе изправен пред закона само за притовозаконно съхранение на три тигъра, но Върховният касационен съд го оправда окончателно.

Амбицията на Дамбовеца и Цонев е да направят пробив на предстоящите местни избори. За целта са отделени и значителни финансови средства, както и е разработена специална стратегия за кампанията. Първият и етап бе патентоването на имената на три партии - Патриотичния фронт, Движение 21 на Татяна Дончева и Глас народен на Светльо Витков.

Тандемът Цонев-Дамбовеца пуска и специален изборен сайт - kmetskiizbori.bg. Въпреки че в него се посочва, че не е свързан с нито една политическа партия, именно там първо се появи новината, че Цонев претендира за патента на три имащи право на субсидия формации. В анкетата на сайта пък "Нова Алтернатива" води като първа политическа сила с 27%, следвана от ГЕРБ с 18%.

 

 

 

 

 

Оставете коментар