Ибрям от Реформаторския блок - осъждан за купуване на гласове

Ибрям от Реформаторския блок - осъждан за купуване на гласове

Бившият депесар и настоящ реформатор дал по 44 лв. на 9 човека през 2013 г.

Кандидатът за общинар от Реформаторския блок Юсни Ибрям е осъждан за купуване на гласове през 2013 г. Тогава реформаторът признал, че е виновен за даването по 44 лв. . на 9 души от старозагорското с. Хан Аспарухово да си извадят лични карти при условие, че гласуват за ДПС.

Ибрям е бивш представител на Движението, а днес е част от формацията Народна партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок.

Присъдата е 8 месеца пробация и подписване пред пробационен служител или определено от него лице 2 пъти седмично. Определението е окончателно, пише още в документа.

"Признах се за виновен, защото сме на власт. ДПС и "Атака" сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, всички щяха да кажат, че е заради това, че сме на власт", оправдава се все пак Юсни Ибрям след решението на съда през септември 2013 г. Тогава той е единственият общински съветник от ДПС в града и лидер на партийната организация. След случая не напуска общинския съвет, защото това е задължително само след присъда лишаване от свобода.

Оставете коментар