Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Оправдаха Сашо Томов

Оправдаха Сашо Томов

Бившият политик не бил източвал ЦСКА и Кремиковци

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на СГС за делото срещу Александър Томов за присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи и машини.

Според прокуратурата бившият изпълнителен директор на Кремиковци и шеф на ЦСКА е източил близо 29 милиона лева от комбината и 7 милиона лева от клуба.

И според СГС, а сега и според апелативния съд обаче обвиненията не са доказани в съдебна зала, а събраните доказателства и фактите по делото са довели до извод, че няма извършено присвояване.

„Свидетелите по делото дават показания, че всъщност събитията, описани в обвинителния акт, са пряко свързани с прехвърлянето на акции на футболния клуб от страна на свидетеля Васил Божков на Прамод Митал (последният не е разпитван по делото в качеството на свидетел), което според виждането на посочените двама бизнесмени се осъществява с посредничеството на свързани с тях търговски дружества, а тази дейност веднага трябва да се отбележи, че не е неправомерна. На следващо място, ако държавното обвинение беше анализирало задълбочено доказателствените източници, събрани още в досъдебната фаза на производството, в тяхната цялост, то едва ли би се стигнало до мотивирането на теза за извършено престъпление от страна на подсъдимите Томов, Гарибов, Иванов и Бонев", категорични са апелативните съдии Митева, Михайлова и Трифонов.

Решението на САС подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Свързани статии (по етикет)

  • ВАС прекрати делото срещу избора на изпълнител за българската част на "Турски поток"

    С определение № 12299 по административно дело № 8250 от 2019 г. тричленен състав на Върховния административен съд остави без разглеждане жалбата на Консорциум „Газово развитие и разширение в България“ срещу решение 741 от 2019 г. на Комисията за защита на конкуренцията и прекрати производството по делото. 

  • ЦСКА получи виза за ремонт и реконструкция на стадиона си

    В Народното събрание министър Красен Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба

  • Валя Ахчиева спечели дело срещу БНТ, съдът отмени дисциплинарното ѝ наказание

    Разследващият журналист Валя Ахчиева спечели делото, заведено от нея срещу БНТ. С решение от 9 септември съдия Анелия Янева от Софийския районен съд отменя наложеното ѝ наказание "последно предупреждение за уволнение" и осъжда държавната медия да плати разноските на Ахчиева по делото, съобщава "Де факто".

Оставете коментар