Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Източникът на Янев бил от администрацията на ВСС

Източникът на Янев бил от администрацията на ВСС

Премиерският съветник обещава потресаващи разкрития за съдебната система

Източникът на премиерския съветник Яне Янев във Висшия съдебен съвет (ВСС), е от администрацията, а не член на съвета. Това се разбра от интервю на лидера на РЗС пред Би Ти Ви. На заседанието на ВСС в четвъртък, на което се обсъждаше дали да се прекрати разследването на записите от "Яневагейт", в които се споменава и името на премиера Бойко Борисов,  председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов получи от Борисов есемес с текст: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме". След като Панов показа есемеса на медиите, премиерът Борисов поясни, че го е получил от свой съветник, а съветникът му Яне Янев съобщи вчера, че именно той е препратил съобщението до министър-председателя, но източникът му не бил от съдебния съвет.

Нито при медийните си изяви вчера, нито днес Янев не обясни граматическата форма на посланието, която сочи, че адресат е министър-председателят, а подател - участник в заседанието.  

"Есемесът е изпратен от служител, който е няколко мандата на работа във ВСС. Изключително почтен и свестен човек. Няма да кажа името му, освен ако компетентните органи не го поискат. Нито сме роднини, нито каквото и да било", каза Янев. Той поясни, че пази източника си от репресии, защото в съвета към администрацията се подхождало на принципа "мой човек". 

Лидерът на РЗС припомни, че като депутат и председател на временната комисия за разследване на корупцията по високите етажи на властта в 41-вия парламент има много контакти, включително в съвета, които е запазил до днес. Той обеща потресаващи разкрития за Софийския градски съд и Върховния касационен съд, с подобни на които е учудвал обществеността като депутат. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner