Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Разбиха нелегална фабрика за цигари край Луковит

Разбиха нелегална фабрика за цигари край Луковит

Установена е организирана престъпна група, чиито босове са в чужбина

Акцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура и в нея са участвали служители на ГДБОП, ОДМВР – Ловеч и Агенция “Митници“. Операцията е проведена на 19 февруари в Луковит. В хода и е неутрализирана нелегална фабрика за производството на тютюнeви изделия. Намерени са около 13 тона тютюн.

В акцията са участвали служители на ГДБОП, ОДМВР – Ловеч и Агенция “Митници“ и е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Открити са складова база, производствени помещения, кутии с цигари, подготвени за пласиране в търговската мрежа, машини за производство, филтри и други.

Установена е организирана престъпна група, чиито босове са в чужбина. Продукцията била пласирана както за нашия пазар, така и за чужбина. Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов заяви, че бюджетът на страната ни е претърпял минимални щети.

Прокуратурата и МВР проявяват нулева толерантност и търпимост към контрабандата във всичките й форми, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов. Той уточни, че за износа на продукцията са уведомени партньорските служби. По думите му от наличния тютюн в тази база са щели да се произведат цигари за 3 милиона лева, като бюджетът щял да бъде ощетен от акциз на 2,5 милиона лева.

При операцията има задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар