Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Антимафиоти разбиха група за сексуална експлоатация на жени

Антимафиоти разбиха група за сексуална експлоатация на жени

Седем проститутки, "работили" за мрежата, са разпитани като свидетели

Четирима мъже са обвинени за участие в организирана престъпна група за печалби от сексуална експлоатация на жени. Те са задържани при спецакция на 26 март, съобщиха от спецпрокуратурата.

Антимафиоти са атакували няколко адреса в Пловдив, Пазарджик и Смолян и са арестували Рангел Карачанов, Владимир Гърков, Христо Георгиев и Антон Пирозов. Първите двама са смятани за ръководители на групата, а останалите - за участници.

Според събраните до момента доказателства групата била създадена от Гърков и Карачанов през есента на 2014 г., докато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуслуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали клиенти.

Гърков, Георгиев и Пирозов транспортирали жените по адреси или ползвали услугите на други таксиметрови шофьори, установили разследващите.

Седем проститутки, "работили" за престъпната група, са разпитани като свидетели. Те са дали показания и пред съдия в специализирания съд в София, съобщи в. „24 часа“.

Карачанов е обвинен и за държане на амфетамин. Той е осъждан за изнасилване през 2001 г. на 3 години и 6 месеца затвор. До задържането си на 26 март 2016 г. пък Антон Пирозов бил треньор по волейбол на деца.

Съдът е уважил искането на спецпрокуратурата за постоянен арест на четиримата уличени мъже. Другата седмица те имат право да обжалват.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар