Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
12 години затвор за търновка, заклала мъжа си

12 години затвор за търновка, заклала мъжа си

Жената пробола смъртоносно партньора си след як запой

12 години ще лежи в затвора търновка, която надупчила с нож мъжа си. Това постанови Окръжният съд в града. Десислава Тодорова ще трябва да плати и 100 000 лв. кръвнина на сина на жертвата си, съобщава "24 часа". Кървавата драма се разигра на 19 юли м.г.

Десислава и 43-годишният Иван живеели в апартамент под наем във Велико Търново. Двамата били в добри отношения, но обичали да си пийват. На 18 юли преди обяд били на помен на бащата на Иван. След това, заедно с останалите роднини на пострадалия, отишли в заведение, където пили алкохол. Около 15,30 ч. двамата си тръгнали от заведението, като демонстрирали привързаност и разбирателство. По път минали през магазин и си купили за вкъщи бутилка водка и бутилка мента. После се прибрали в жилището и продължили да пият.

Следобед между двамата възникнал конфликт. Десислава грабнала нож и пробола съпруга си няколко пъти в корема и в гърба.Пострадалият паднал в коридора, но бил в съзнание. Обвиняемата сама подала сигнал за случая. Раненият мъж бил откаран в Центъра за спешна помощ във Велико Търново. Лекарите го оперирали по спешност, но независимо от положените усилия на медицинския екип, наръганият починал на следващия ден.

Делото срещу убийцата премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Тя се призна за виновна за престъплението, извършено по особено мъчителен начин за жертвата. Окръжен съд Велико Търново и наложи наказание от 18 години лишаване от свобода, което бе редуцирано с 1/3.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Велико Търново.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner