Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Очите се стопи, все още не може да седи и ходи

Очите се стопи, все още не може да седи и ходи

Босът само с един човек охрана в балнеосанаториума в Поморие

Димитър Желязков-Очите остана кожа и кости. Крачетата му са като на детенце от концлагер, а по ръчичките му кожата е като пергамент. Тежи 65 кг. Може да се изправи с патерици и да направи стъпка-две, след което силите му го напускат, губи равновесие и търси веднага опора, за да легне. Трудно му е да остане повече от 10 минути и в седнало положение. Той е в пълно съзнание, може да говори, макар и доста бавно, наясно е със състоянието си. Вече не изпада в нервни изблици, не скача рязко и изглежда е приел, че оттук-нататък трябва да обърне живота си наопаки. Това разказа един от най-близките хора на подземния бос пред Флагман.бг днес, близо три месеца след фаталната престрелка на 8 юни в ресторант на „Фор Ю“ на Слънчев бряг. Дебелото му черво е напълно изрязано и към корема му е прикрепена торба.

Босът е настанен в петзвезден балнеосанаториум в Поморие след изписването му от столичната болница „Софиямед“.Това обаче не е единственото неудобство за безспорния авторитет в подземния свят. Досега беше известно, че куршумите са поразили основно пикочния мехур и единият от уретерите му е пръснат, поради което му бе поставен силиконов орган.

Очите е настанен в обикновена стая и целият му престой, заедно с възстановителните процедури, излиза дневно по 300 лв. Няма многочленна охрана. Само един приятел стоял близо край него. Достъп до Очите имала само Антигона, която плащала и разходите по престоя. Всеки ден главният лекар на балнеосанаториума проф. Стефан Шишков лично наблюдавал рехабилитационните процедури на Очите.

Въпреки цялата тази трагедия, шефът трябва да събере сили, защото му предстои рожден ден – на 19 септември навършва 44 години и трябва да празнува тук, каза един от аверите му пред Флагман, припомняйки, че преди 5 години Пламен Дишков посрещна 35-ия си рожден ден именно в същите условия, докато лекуваше тежка коксартроза и беше подсъдим за поръчково убийство. Сега и двамата са в хотела, но персоналът не е засичал Дишков на посещение при отдавнашния си враг Очите, с когото са заровили томахавките.

Очите ще остане за възстановяване още един месец в балнеохотела, където все още е съратникът му Никола Маринов-Магарето. 36-годишният борец обаче си тръгва на 31 август – напълно възстановен с лазеро, магнито и калолечение.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар