Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Пиян пожарникар смаза дете. Ще има ли присъда?!

Пиян пожарникар смаза дете. Ще има ли присъда?!

Кристофър бил млада надежда във футболен отбор

На 27 юли животът на още едно талантливо българско дете беше прекъснат завинаги. 17-годишният Кристофър Петров беше буквално смазан от връхлетял го автомобил в Селановци.

Зад волана на Мерцедеса е Валентин Върбанов, по прякор Ваксата. Той е пенсионеран пожарникар, като по думите на негови съселяни, често му се случва да прекалява с алкохола и да шофира в такова състояние.

Във фаталната вечер Кристофър спрял с мотопеда си вдясно на платното, когато мощното возило го помело. Момчето загинало на място. От мощния удар, гръбнакът на момчето е счупен, а тялото е напълно обезобразено…

От полицията са категорични, че момчето е спряло по правилата и вината за инцидента е на шофьора на автомобила. Проверката с дрегер показала, че пожарникарят е карал с 1,68 промила алкохол в кръвта.

Смъртта на момчето почерни родното му село Селановци и училището му – Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.

Кристофър бил изключително лъчезарно и добро дете, разказват негови приятели и съученици. Играл във футболен клуб "Дунав 98" и в ученическия отбор на гимназията в Правец.

Младежът беше погребан три дни след трагедията, тъй като се наложи да бъде изчакана майка му. Почернената завинаги жена изкарвала прехраната си в чужбина и трябвало време, докато пристигне да изпрати детето си в последния му земен път.

„Селановци загуби още едно свое дете... Днес роднини, близки, съученици, приятели и познати се простиха завинаги с Криси. Дано неговата нелепа и жестока смърт разтресе и събуди съвестта на повече безотговорни шофьори. Това са нашите деца – нека ги пазим! Без тях за къде сме?“, пишат потресени жители на селото.

Питаме и ние – ще има ли адекватна присъда за седналия да кара пиян убиец или родното правосъдие ще остави поредния изверг на свобода, докато статистиката се пълни с имената на прегазени българчета!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner