Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Жандармерия атакува циганската махала в Камено

Жандармерия атакува циганската махала в Камено

Униформените арестуваха петима крадци

Петима крадци бяха арестувани при масирана спецоперация на жандармерията и полицията в циганската махала на град Камено днес. Крадците са на възраст между 17 и 61 години.

Основната цел на операцията е установяване на незаконно пребиваващи лица без гражданска регистрация, както и на извършители на взломни кражби от части имоти, обясниха от полицията в Бургас.
Проверени са над 50 частни домове и близо 100 души. Не са констатирани нарушения на Закона за гражданската регистрация, уточниха от полицията.

Разкрита и документирана е взломна кражба от частен дом в Камено на бензинов моторен трион за рязане на дърва. Извършителят е 43-годишен обитател на ромската махала.

Разкрита е кражбата на 1 170 лв. от къщата на 84-годишен старец. За нея стоят 34 годишната С.В. и 10-годишната й дъщеря, и двете от Камено. Откраднатите пари са намерени и върнати на собственика срещу разписка.

При операцията е установена извършителката на кражбата на чифт златни обеци, извършена в края на юли хотелска стая в Свети Влас.

При проверките на две къщи са намерени цигари без бандерол. 

 

Оставете коментар