Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Таксиметров шофьор „отвлече“ инспектори в Свети Влас

Таксиметров шофьор „отвлече“ инспектори в Свети Влас

Уплашил се, че дошли да го проверяват в акция „Таен клиент“

Таксиметров шофьор отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас, съобщи bTV. Шофьорът натиснал педала на газта, когато разбрал, че е спипан при акция „таен клиент“.

Шест екипа с инспектори, маскирани като туристи, се качиха на таксита от Слънчев бряг към Свети Влас. Един от шофьорите избягал заедно с проверяващите, които махали към колегите си отчаяно за помощ.

Час по-късно отвлечените инспектори се върнали пеша.

 „Нямаше табела такси и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза, ако искате апарат си хванете друго такси“, разказа Диан Друмев , главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор.

 „Качихме се, съответно не включи апарата и когато приближихме на уговореното място, той се усети, защото видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря, а тръгнахме да обикаляме Свети Влас“, уточни старши инспектор Гергана Сиракова от агенцията.

Въпреки че проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция, вероятността да бъде санкциониран избягалият шофьор е малка.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар