Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

При мащабна акция е задържана организирана престъпна група в столицата

При мащабна акция е задържана организирана престъпна група в столицата

Идентифицирани са членовете на организирана група, занимавали се с широк спектър от престъпна дейност

Станаха ясни подробности от мащабната акция на МВР в София в събота (16 септември). В резултат на екипна работа и упорито разследване, извършено от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура, както и от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Национална полиция“ и Столична дирекция на вътрешните работи, е задържана организирана престъпна група. Това съобщиха от МВР.

Разследването започва на 11 февруари т.г., след извършено тежко криминално  престъпление в столичния кв. „Надежда“. В хода му са идентифицирани членовете на организираната група, занимавали се с широк спектър от престъпна дейност. При задържането им на 17 септември т.г. и извършените претърсвания на адреси и автомобили, ползвани от тях, е открито огромно количество контрабандни цигари на приблизителна стойност   3 500 000 лева.

Подробности по разследването бяха оповестени днес  от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, директора на ГДНП главен комисар Христо Терзийски, директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, административния ръководител на Софийска градска прокуратура  Емилия Русинова и административния ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар