Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Полша разби голяма престъпна групировка, специализирана трафика на наркотици, цигари и търговия с оръжие

Полша разби голяма престъпна групировка, специализирана трафика на наркотици, цигари и търговия с оръжие

На 50 заподозрени са повдигнати близо 200 обвинения

Голяма престъпна групировка, специализирана в производството и трафика на наркотици и цигари и търговия с оръжие е ликвидирана в Полша, съобщи централното следствено управление и добави, че в Полша, Германия и Франция са задържани 43 души.

По данни на окръжната прокуратура на полската столица Варшава след задържаните е и лидерът на организираната престъпна група (ОПГ) Доминик О., известен в престъпните среди с прозвището Сухия. Повдигнати са му осем обвинения.

Останалите задържани са заподозрени в участие в ОПГ, в производството на над 900 кг. амфетамин, в наркотрафик, в търговия с оръжие и кражба на скъпи автомобили. Един от задържаните е заподозрян и в опит за убийство.

На 50 заподозрени са повдигнати близо 200 обвинения, а 37 са арестувани, съобщи прес аташето на варшавската прокуратура Лукаш Лапчински.

Арестите са били извършени на 25 и 26 септември с участието на 330 полски полицаи и служители на реда от Холандия, Германия, Франция и агенти на Европол, предаде БГНЕС.

„Това беше една от най-големите международни операции на полската прокуратура и централното следствено управление в последно време в Европа, посочи прес секретарят на следственото управление Ивона Юркевич.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар