Вторник, 11 Декември 2018
Вторник, 11 Декември 2018

Разследваща журналистка в Малта взривена в колата си, след обвинила правителството в корупция

Разследваща журналистка в Малта взривена в колата си, след обвинила правителството в корупция

Дафне Каруана Галиция е съобщила на полицията, че срещу нея има отправени заплахи

Известна журналистка от Малта, обвинила правителството на островната държава в корупция, загина след като колата й се взриви, съобщи полицията. Дафне Каруана Галиция загина, след като колата, която карала, избухнала малко след като напуснала дома си, предаде БГНЕС.

Разследванията на Галиция, част от "Документите от Панама", уличаваха премиера Джозеф Мускат, съпругата му и членове на правителството, че притежават офшорни фирми в Панама. Мускат и съпругата му отхвърлиха обвиненията.

Според медиите един от синовете й чул експлозията и изтичал навън от къщата. Премиерът Джозеф Мускат, когото по-рано тази година Галиция беше обвинила в неправомерни действия, отправи остри обвинения към извършителите на убийството.

„Всички знаеха, че Каруана Галиция беше остър критик по отношение на мен, и в политически и в личен план, както беше и по отношение на други.“ Но допълни, че „няма оправдание ... по никакъв начин“ на подобно действие като нейното убийство.

В понеделник вечерта хиляди се събрали на бдение в курортния град Слиема. Малтийската телевизия съобщи, че Каруана Галиция е съобщила преди две седмици на полицията, че има отправени срещу нея заплахи, но не е дала повече информация.

От публикации във вестниците става ясно, че експлозията е изхвърлила от пътя колата на Галиция и я е отпратила в полето.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар