Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Нова интернет измама, фалшива глоба защото гледате порно

Нова интернет измама, фалшива глоба защото гледате порно

Измамниците искат да заплатите 40 лв., като в противен случай заплашват, че ще бъдете арестувани

Засечена е нова интернет измама преди два дни – стотици българи са заплашени да платят фалшива глоба към МВР, защото са гледали порнографски материали.

От няколко дни българските потребители, търсещи порно в интернет, са застрашени от нова интернет измама. След зареждане на порнографското съдържание, върху десктопа или дисплея на устройството се появява съобщение на лош български език, което гласи, че са уличени за гледане на материали с педофилия и насилие, предава бТВ.

Съобщението казва още, че потребителите трябва да платят на МВР сума от 40 лв. по платформата за електронно разплащане „Уеб мъни”.

Ако не преведете парите, даденият потребител ще бъде арестуван от мобилна група на МВР. Поне 30 души са повярвали и са платили сумата.

Британската фирма за електронно разплащане вече е блокирала четири портфейла, събиращи пари от гузни потребители, и разследва кой ги е регистрирал. Българските им партньори спряха услугата у нас.

Според експерти в случая дори не е нужна антивирусна програма. При обновени операционни системи, тези опасни сайтове не се зареждат.

От ГДБОП потвърдиха, че разследват фишинг атака.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар