Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

До месец излиза решението на САС за мошеника откраднал милиони левове от "Инвестбанк"

До месец излиза решението на САС за мошеника откраднал милиони левове от "Инвестбанк"

Петър Маринов бе задържан преди година и половина пред МОЛ София докато се правеше на мним прокурор

След като преди повече от година и половина Софийски градски съд осъди Петър Маринов и Владимир Владимиров по делото за длъжностно присвояване на сумата от над 5 млн. лв. от сметки на клиенти в „Инвестбанк” до месец се очаква по делото да излезе и присъдата на Софийски апелативен съд.

Нека припомним, че след решението на първа съдебна инстанция, от Софийска градска прокуратура внесоха протест срещу присъдите на бившия главен счетоводител на клон "Централен" на "Инвестбанк" Петър Маринов и главния изпълнителен директор на банката Владимир Владимиров. 

СГС осъди Маринов на пет години затвор. Освен това той ще трябва да плати и обезщетение от над 5 млн. лв.

Владимир Владимиров пък, който е бивш изпълнителен директор на „Инвестбанк”, получи 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок.

При протеста си прокуратурата поиска на Маринов да бъде наложено наказание „лишаване от свобода” от 19 г., а за Владимиров - 10 г. 

През март 2014 г. СГП повдигна две обвинения на Петър Маринов и Владимир Владимиров. На Маринов обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, като наказанието за това престъпление е „лишаване от свобода” от 10 до 20 г.

Владимиров пък бе привлечен като обвиняем за присвояване на чужди средства, които в качеството си на длъжностно лице – изпълнителен директор на банката, е трябвало да ги пази и управлява (престъпление по чл. 203, ал.1 във вр. с чл. 201, пр.1, във вр. с чл. 20 ал.2 във вр. с ал.1 от НК.)

В същото време, докато траеше въпросното дело, Маринов отново бе задържан от органите на реда, този път докато се правеше на мним прокурор.

През февруари 2016 година той бе арестуван, докато със свой авер рекетираше пред столичния "Мол София" сириеца с български паспорт Бахзад Ибрахим-Доктора.

При зрелищна акция на МВР, ДАНС и прокуратурата Маринов и още един мъж бяха заловени в мерцедеса на сириеца, доката прибираха от него 15 000 лв, последния транш от сумата от 70 000 лв, за която рекетирали чужденеца.

При ареста Маринов оказал съпротива и успял да пререже коляното на униформен служител на реда.

Според прокуратурата бившият главен счетоводител на клон "Централен" на "Инвестбанк" и авера му изнудвали Доктора, като се представяли ту за прокурори от Софийска градска прокуратура с фалшиви документи, ту като полицаи. Обещали му срещу 70 000 лв да уредят дело за убийство, свързано с негови роднини.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар