Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Милионерката Ружа Игнатова арестувана в Германия?

Милионерката Ружа Игнатова арестувана в Германия?

По информация на NBOX.BG баровката е задържана на летището в Мюнхен

Тежката милионерка Ружа Игнатова, сочена от мнозина като най-богатата българка, е задържана преди седмица в Германия, твърдят източници на NBOX.BG.

Арестът е осъществен на летището в Мюнхен след сигнал срещу Игнатова от голяма германска банка. 

Според нашите източници родната баровка е обвинена от банката във финансови машинации, които са ощетили институцията с над 300 милиона евро. 

Коя е Ружа Игнатова?

Според Уикипедия Ружа Игнатова е български предприемач, създателка на криптовалутата OneCoin, както и на компанията OneLife Network и основтел на OneWorld Foundation (Фондация „Един свят“).

Родена е в България, но на 10-годишна възраст заедно със семейството си заминава за Германия. Преди да се завърне в родината си и да започне кариера и бизнес начинания, Игнатова завършва магистратура по „Икономика“ в университета в Констанц и защитава докторантура по „Право“ в Оксфорд.

В началото на кариерата си Ружа Игнатова постъпва като консултант в международната компания „Маккинзи енд Къмпани“, където работи с редица международни банки и финансови институции.

През 2015 г. представя концепцията за бъдещето на световните разплащания чрез криптовалути на Fourth EU-Southeast Europe Summit организирано от списание The Economist. Освен Ружа Игнатова, други лектори на събитието са експрезидента на България Росен Плевнелиев и бившият министър на икономиката Божидар Лукарски.

В София отдавна се носят легенди за Игнатова. Някой я наричат крупен международен аферист, а други, финансов гений. 

Наскоро милионерката купи култовият ресторант Крим в центъра на столицата, като в момента там тече ремонт по преобразуването му в частен дом за баровката. 

Проверка на NBOX.BG в международната онлайн платформа за търговия с FOREX и криптовалути + PLUS 500 показва, че там не се търгува с криптовалутата на Игнатова OneCoin.

Според източници на NBOX.BG от българските служби, Ружа Игнатова отдавна е обект на наблюдение и от нашите контраразведки. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар