Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

За убийството на своя колега, Шуменският окръжен съд осъди Крум Д. на 21 г. затвор

За убийството на своя колега, Шуменският окръжен съд осъди Крум Д. на 21 г. затвор

Крум извършил убийството с особена жестокост и под въздействието на алкохол

Шуменският окръжен съд осъди Крум Д. от Кубрат на 21 години лишаване от свобода при строг режим, заради убийство по особено мъчителен начин на свой колега.

Подсъдимият беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен само два месеца и половина след тежкото деяние.

Убийството на своя колега Крум извършил с особена жестокост и под въздействието на алкохол.

До тежката присъда на Шуменския окръжен съд се стигна, след като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

На 25 срещу 26 юни 2017 г. в местността Смесе край Шумен във вилата на подсъдимия Крум Д. възникнал конфликт с неговия гост – 41-годишния Ст.Щ. Двамата мъже били колеги в шуменското предприятие „Ваком МП“. Домакинът обвинил госта си, че му откраднал пари. Заради изпития алкохол той забравил, че малко по-рано във вилата пристигнала дъщеря му, на която дал пари за покупка на автомобил. Подсъдимият нанесъл зверски побой над госта си, като го удрял с юмруци и го ритал по цялото тяло. Пострадалият бил настигнат на около 50 метра от вилата и Крум продължил да го рита, дори и когато 41-годишният му колега спрял да се движи.

Уплашен от състоянието на госта си, който лежал безжизнен на земята, Крум Д. извикал своя съседка. Пред нея продължил да рита тялото на жертвата, като се заканвал да го убие. Пред жената споделил, че дал парите на дъщеря си, но заради изпитото количество алкохол забравил за това и обвинил в кражба колегата си. Въпреки това продължил да го рита „с всичка сила“ по обясненията на свидетелката. По-късно подсъдимият Крум се обадил на тел. 112 и обяснил, че се е сбил с негов познат, когото смята, че е убил. Дори на записа на разговора между него и оператора на спешния телефон се чували реплики със закани срещу убития. Смъртта на жертвата настъпила в резултат на остра дихателна недостатъчност вследствие на тежката гръдна травма.

Съдебно медицинската експертиза описала 11 счупени десни и 10 леви ребра, носни кости и десетки травми по цялото тяло. Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар