Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Арестуваха мъж за сексуална експлоатация на деца чрез Facebook

Арестуваха мъж за сексуална експлоатация на деца чрез Facebook

За около три месеца успял да добави в профила си над 1500 момичета на възраст от 12 до 15 години

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са арестували 36-годишен столичанин. Той е заподозрян за онлайн сексуална експлоатация на деца, съобщиха от Софийската градска прокуратура, която наблюдава проведената операция по задържането му.

От събраните до момента доказателства се разбира, че мъжът е използвал социалната мрежа Facebook за осъществяване на контакти с малолетни момичета. Той ги е склонявал и изнудвал да участват в порнографски клипове. Освен това е обменял материали с порнографско съдържание с други хора.

По първоначални данни 36-годишният мъж си е направил фалшив профил, като се е представял за 15-годишно момиче. Така за около три месеца успял да добави в профила си над 1500 момичета на възраст от 12 до 15 години.

"Използвайки възрастта на децата и тяхната наивност и доверчивост, той умело манипулирал своите жертви да изпълняват извратените му желания", съобщават още от прокуратурата.

През изминалите две седмици ГДБОП проведе още три операции, при които бяха установени и задържани разпространители на материали, съдържащи сексуално насилие и сексуални извращения с деца на възраст между 1 и 9 години.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар