Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
5 души са задържани за рекет при специализираната акция в Перник

5 души са задържани за рекет при специализираната акция в Перник

ГДБОП и Специализираната прокуратура извършват процесуално-следствени действия на територията на Перник и Радомир днес срещу организирана престъпна група

Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват процесуално-следствени действия на територията на Перник и Радомир днес срещу организирана престъпна група, която се занимава с рекет. Това каза за Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със спецакцията в Перник.

„Според нашата информация и доказателства, групата е съществувала от януари 2016 г. до настоящия момент. До този час са извършени 17 претърсвания и изземвания, предварително разрешени от Специализирания наказателен съд. Извършени са и две претърсвания при условията на неотложност. До момента са задържани 5 лица по Закона за МВР, разпитват се 5 свидетели пред съдия, а преди това са разпитани в рамките на разследването още 10 свидетели“, коментира Арнаудова. По думите й в днешната операция е участвало и Бюрото за защита към главния прокурор.

„Продължават и към момента следствените действия. Повече информация Специализираната прокуратура ще може да съобщи утре“, каза още Румяна Арнаудова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner