Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Биячите от Асеновград се признаха за виновни, налагали децата с брадви и лопати

Биячите от Асеновград се признаха за виновни, налагали децата с брадви и лопати

Към присъда се приближава делото за нападението над децата от отбора по гребане в Асеновград и техните треньори

В районния съд вината си признаха 11-те жители на ромската махала, срещу които са повдигнати обвинения за хулигански действия, нанасяне на средни телесни повреди и отправянето на смъртни заплахи, съобщава БТВ.

Подсъдимите заявиха, че съжаляват за стореното. Тъй като се признаха за виновни делото срещу тях ще се гледа по бързата процедура и наказанието им ще бъде намалено с една трета. Така прокуратурата поиска 2 и 3 години ефективни присъди затвор за двама от нападателите, които са предизвикали средни телесни повреди, и по година за другите двама, които са отправили смъртни заплахи.

Резултат с изображение за Биячите от Асеновград

Според обвинението единият от останалите мъже трябва да лежи поне година в затвора, а за другите шестима да получат условни присъди.

В съдебната зала бяха показани брадвите, лопатите и дъските, с които са били нападнати децата и треньорите им. Единият от битите треньори е призован по делото само като свидетел, но не и като потърпевш.

Бащата, чийто две деца бяха бити, иска мъжете да бъдат съдени не за хулиганство, а за опит за убийство. Оказа се, че част от подсъдимите са завели контрадело срещу децата с обвинение, че те са ги нападнали и пребили.

Инцидентът стана през лятото край язовир „40-те извора" по време на тренировка на отбора по кану-каяк от детско-юношеската школа на СК „Асеновец". Конфликтът станал, след като част от биячите предложили помощ на децата, които обаче им отказали. Това провокирало младежите от ромски произход да проявят агресия. Побоят доведе до серия от протести и бутане на постройки в ромския квартал на Асеновград.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner