Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Майката на удушеното дете е обвинена, но не за убийство

Майката на удушеното дете е обвинена, но не за убийство

Майката на 8-годишната Дамла Муса - Садет Муса е задържана и й е повдигнато обвинение, но не за убийство, а за това, че е оставила детето си без надзор

Това заяви пред журналисти в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров, след като се срещна с окръжния прокурор Желязко Стефанов и наблюдаващия прокурор по случая. 

Тялото на първокласничката бе намерено в неделя сутринта около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Жената намерила детето си мъртво, а главата му била облепена с тиксо. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

"Съдебно техническа експертиза пътува за София и ще бъде извършена до 48 часа. В момента на мястото на убийството се извършва допълнителен оглед, след него ще се извърши следствен експеримент с участието на майката. Целта е да разкрием убиеца в съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени. На майката не е повдигнато обвинение за убийство. Няма други задържани освен нея", каза още Цацаров.

Очаквайте подробности! 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар