Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Майката на задържания за убитата Дамла: Не може да е той

Майката на задържания за убитата Дамла: Не може да е той

Той не може да го е направил. Бяхме заедно в болницата. Той разбра от баща си какво е станало. Някой нещо му е направил, уплашил го е.

Това заяви Фатме Сали, майката на 25-годишния Мехмед Хасан, който вчера бе задържан и направи пълни самопризнания за убийството на 8-годишната Дамла Муса в Момчилград. Младият мъж е първи братовчед на момиченцето - племенник на майка й Садет.

"Той се отнасяше добре към детето, може да питате всички. Не може да е той. Това не е обяснимо. Аз мисля, че някой нещо му направи и той не може да каже - от страх", допълни майката, цитирана от Нова телевизия.

Според събраните до момента доказателства, малката Дамла е убита в ранните сутрешни часове на 17 декември. Момиченцето е задушено чрез притискане с такава сила, че зъбките му са открити в хранопровода.

Фатме Сали обаче твърди, че синът й Мехмед е бил вкъщи по това време.

„В петък вечерта той беше нощна смяна. В събота около 17-17.30 часа отиде до Садет да си вземе обувките, върна се. След това излезе пак и се прибра около 1.30 часа в неделя”, обясни майката на Мехмед.

Младият мъж е служител на един от мобилните оператори, а отделно от това работи и във фабриката, в която работи и майката на детето. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство и му е наложен 72-часов арест. След изтичането му прокуратурата ще прецени дали да поиска от съда налагането на постоянна мярка "задържане под стража".

В 18 часа днес пък изтича 72-часовият арест на майката Садет Муса. Очаква се решението на прокуратурата. Тя е обвинена за това, че е оставила без надзор детето си.

Снощи десетки жители на Момчилград се събраха пред блока, в който живее семейство Муса, тъй като имаше информация, че ще бъде направен следствен експеримент с участието на Мехмед Хасан. Хората чакаха и се заканваха да линчуват задържания. Оказа се обаче, че експеримент няма да има.

Тази сутрин пред полицията в града отново имаше събрани хора.

"Искаме да знаем със сигурност кой го е направил, къде, как, защо. Да не се окаже, че след 6 месеца ще го пуснат навън при нас и, че той ще излезе луд. Тогава някой от нас ще вземе да го убие този и нормален човек ще влезе в затвора", каза един от протестиращите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар