Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Убитият бизнесмен Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите"

Убитият бизнесмен Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите"

Собственик е на една от най-големите фирми за млечни продукти "Лактима". Финансово е помагал на Мануела Горсова, която беше прегазена от олимпийския шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

Жесток показен разстрел стана днес малко преди 10 часа. 49-годишният крупен бизнесмен и собственик на "Лактима" Петър Христов е бил прострелян смъртоносно в столичния квартал "Манастирски ливади"

Христо е откаран от личния си шофьор към ВМА в много тежко състояние, но е починал в болницата от тежките си рани. 

Свидетели разказват, че са чули изстрелите около 10:00 часа сутринта. "Бяхме там на спирката". Жена, която е била на метри от убития бизнесмен, казала, че куршумите са минали покрай нея. 

Петър Христов е уцелен с няколко куршума в гърдите.

Стрелбата е станала пред кооперацията, където живеел Христов на ул. "Ралевица" пет минути след 10 ч. 

В тежко състояние е откаран от шофьора си във ВМА, където починал. Именно той е станал свидетел на убийството. Лекарите се опитали да го спасят, като провели 30-минутна реанимация. Постъпил е в спешното с крайно разширени зеници.

Според първоначалната информация, стрелецът бил сам и е произвол множество изстрели.

Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите".

Именно той е свързал служителите на МВР с представител на престъпния свят, готов  за първи път да разкаже за групата за отвличания. Твърди се, че той печели най-много обществени поръчки във Велико Търново, където и живее. Сочи се за близък до зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

През 2013 година общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица издигат кандидатурата му за кандидат-депутат. Той, обаче си направил отвод. Собственик е на една от най-големите фирми за млечни продукти "Лактима". Финансово е помагал на Мануела Горсова, която беше  прегазена от олимпийския шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

Очаквайте подробности

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар