Четвъртък, 17 Януари 2019
Четвъртък, 17 Януари 2019

Италианец отпечатал фалшиви банкноти на стойност 41 млн. евро (Видео)

Италианец отпечатал фалшиви банкноти на стойност 41 млн. евро (Видео)

Парите били скрити в пластмасови бидони и са направени с много високо качество

Фалшиви банкноти на обща стойност 41 млн. евро бяха открити при специализирана операция на италианската полиция край южния град Неапол, предаде РИА Новости.

Служителите на реда проведоха акция срещу заподозрян в подправяне на парични знаци. В жилището на задържания мъж в градчето Торе дел Греко пазителите на закона намериха 90 плика с фалшиви банкноти с номинал 50 и 100 евро. "Парите бяха скрити в пластмасови бидони и са направени с много високо качество", пише в съобщението на властите. Освен това полицаите откриха матрици за отпечатане на хартиени парични знаци, както и "мостри на продукцията".

Шестима служители на реда броиха парите, допълни руската медия.

(Видео)

Свързани статии (по етикет)

  • 4,2 по Рихтер разлюля Централна Италия

    Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер е регистрирано в 19.37 ч. местно време в Централна Италия. Епицентърът е в района на Колелонго, на около 54 км от градчето Акуила. Трусът е бил на дълбочина 17 км. Той е усетен също в столицата Рим, както и Хърватия и Сан Марино.

  • Италия конфискува мигрантския кораб

    Италия нареди транспортния мигрантски кораб „Водолей“ (Aquarius) да бъде иззет за предполагаемо незаконно изхвърляне на токсични отпадъци в Средиземно море, заявиха във вторник от организацията „Доктори без граници“ (Medecins Sans Frontiere - MSF), предават AFP и Агенция "Фокус". 

  • Осъден мафиот държа заложници в поща 7 часа в Италия

    Служители на пощенски клон в Италия бяха държани за заложници около седем часа от мъж, който протестираше срещу неотдавнашното си осъждане на 19 години затвор за участие в престъпна група, предаде ДПА.

Оставете коментар