Неделя, 25 Август 2019
Неделя, 25 Август 2019
Нагли обирджии задигнаха машини за копаене на биткойни

Нагли обирджии задигнаха машини за копаене на биткойни

Стойността на всяка от свитите машини е около 10 000 лева

Безпрецедентна кражба на 21 машини за копаене на биткойни се е разиграла в България в събота вечер.

Джаджите са на рекордната стойност от 210 бона, разкрива "Телеграф", като се позовава на криминалисти Обирът е станал в офис на фирма в Благоевград по времето, когато гардовете от СОТ, които отговарят за обекта, са прибрали диспечерката си след дневна смяна към дома й.

Крадците са били минимум трима, смятат разследващите. Предполага се, че са следили офиса и охраната му известно време, тъй като подбрали момента на удара изключително прецизно.

Бандитите нахлули в обекта, който се намира в завод ЗИИУ "Стандарт" късно вечерта в събота. На място разбили катинар, показал огледът след кражбата. За около половин час успели да изнесат 21 машини, за копаене на биткойни, да ги натоварят най-вероятно в микробус и да изчезнат.

Охранителната фирма пък нямала нощен диспечер, който подава сигналите от СОТ, а тази работа извършвали самите гардове в патрулите. Точно в момента на престъплението една от колите, отговарящи за района на завода, прибрала диспечерката след дневната смяна към дома й, споделиха униформени. 

Стойността на всяка от свитите машини е около 10 000 лева. Така общата им цена възлиза на рекордните 210 бона.

Ченгетата предполагат, че има изтичане на вътрешна информация от фирмата притежател, тъй като били забелязани доста странни обстоятелства в целия удар. "Собствениците на фирмата са трима. Тепърва ще се уточнява дали имат неуредени финансови отношения помежду си и дали законно са притежавали и използвали машините, които в момента са тотален хит на бизнес пазара", споделиха криминалисти.


Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар