Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Килърът на Иво Стаменов е част от нова фабрика за убийства, откриха и оръжието на екзекуцията

Килърът на Иво Стаменов е част от нова фабрика за убийства, откриха и оръжието на екзекуцията

Част от нова страховита фабрика за поръчкови убийства е арестуваният за стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов - Диньо Иванов-Диньо. 

Това е станало ясно до момента след повече от 20 часа разпити на смятания за килър на началника от НАП.

Разследващите все още се въздържат от публична информация, тъй като опитват да стигнат до тартора на групата и поръчителя на убийството на Стаменов. От прокуратурата и МВР заявиха, че всяко изявление на този етап ще попречи на акцията. Освен това предстоят още арести и претърсвания на адреси, на които се смята, че се укриват свързани лица, съобщи ПИК.

Припомняме, че Диньо е бил арестуван вчера сутринта при изненадваща акция в 6,30 ч. в Приморско. На адреса е намерена и карабината, с която бе убит Иво Стаменов. Заедно със сочения за килър на данъчния е прибран и още един мъж, за когото се смята, че има връзка с престъплението.

Простреляният на 18 декември 2017 г. в центъра на София Иво Стаменов бе настанен във ВМА в тежко състояние след стрелбата, но почина на 12 януари. Инцидентът стана в района на ул. "Дунав" в центъра на столицата.

Килърът е стрелял само веднъж с ловна карабина с патрон, който може да покоси слон. Основната версия за убийството е, че Стаменов е прекратил огромни афери с ДДС измами на месарски фирми и мотивът за мократа поръчка е свързан с работата му.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар