Вторник, 16 Юли 2019
Вторник, 16 Юли 2019
Двама опитали да отмъкнат Audi Q7 от полски туристи

Двама опитали да отмъкнат Audi Q7 от полски туристи

Полицията задържа крадците в Несебър при качването им в автомобила 

 

В резултат на действията на служители от Районно управление – Несебър в момент на извършване на кражба на лек автомобил „Ауди Q 7”, с полска регистрация, паркиран в непосредствена близост до полицейското управление, са задържани двама мъже - В.С. на 44 години от Поморие и Б.В. на 36 години от Несебър. Това съобщиха от ОД на МВР - Бургас.

Задържането е осъществено след показани отлични полицейски умения, като В.С. е бил в купето на автомобила, набелязан за отнемане, а Б.В. се намирал в близост до колата. Двамата оказали съпротива на полицейските служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства.
При задържането на двамата мъже е открита специализирана техника за стартиране и привеждане в движение на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.

В.С. и Б.В. са известени сред крими-средите, като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие. Периметърът им на действия обхваща освен курортен комплекс Слънчев бряг и по-малките население места Поморие, с. Равда и Свети влас.
В.С. и Б.В. са задържани за срок от 24 часа, като се очаква да им бъде повдигнато обвинение и Районна прокуратура – Несебър да удължи срока им на задържане до 72 часа.
Също днес е задържан друг известен автокрадец – 34 годишния Д.Л. от Каблешково, обявен за издирване след кражбата на лек автомобил "Мерцедес Е 250", със софийска регистрация (отнет противозаконно от територията, обслужвана от Районон управление – Созопол).

Същият е с богато криминално досие и в момента е с постановена мярка "задържане за срок от 72 часа" от Районна прокуратура – Поморие. Съучастникът му – 39 годишния В.С. от Бургас вече е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Припомняме, че неутрализиррането на двамата автоджамбази бе в резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар