Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Семейство българи са задържани в гръцкия с обвинение, че са набирали бременни жени в България

Семейство българи са задържани в гръцкия с обвинение, че са набирали бременни жени в България

До двадесет хиляди евро са платили бездетни двойки на членове на канала за деца

Семейство българи на 45 и 46 години, както и 28-годишната им дъщеря са задържани в гръцкия град Катерини с обвинение, че са набирали бременни жени в България в тежко икономическо състояние с цел търгуване на бъдещите новородени деца, предаде в. Български новини.

Обвинение е повдигнато и срещу двама гръцки граждани на възраст 67 и 61 години, които набирали бездетните гръцки двойки. Според информация след раждането на децата, 67-годишният грък е придружавал биологичните майки в компетентния регистър за издаване и получаване на удостоверение за раждане. Предаването на бебета на бездетни двойки и събирането на договорените суми се твърди, че е извършвано от другия 61-годишен грък, който също е търсил и потенциални родители.

Бременните жени са довеждани от българите и настанявани до деня на раждането в дома им в град Катерини, а самото раждане е ставало в различни клиники в Гърция в зависимост от това, къде живеят бъдещите родители. Досието по делото е предадено на прокурора в Катерини, като в него има обвинение и към пет български биологични майки на възраст от 23 до 40 години.

До двадесет хиляди евро са платили бездетни двойки на членове на канала за деца, според информация на полицията в Катерини. Разкрити са пет незаконни осиновявания до момента, три от които в Пиерия и две в Атика, от септември 2014 г. до през декември 2016 г. 

 

Оставете коментар