Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

80 души скочиха на бунт срещу шефа на Врачанския затвор!

80 души скочиха на бунт срещу шефа на Врачанския затвор!

Според информация на NBOX.BG една от причините за бунта бил редовният "рекет" налаган от Ангел Кабатлийски на затворниците

Бунт е имало във врачанския затвор, съобщава BulNews.bg. Случаят е от неделя, но по разбираеми причини едва вчера се разбра за него.

Точно на Великден около 80 лишени от свобода, които заемат целия втори етаж, отказали да излязат за обяд. Причината за тяхното неподчинение е бил фактът, че нямат право да изнасят храна от столовата. Веднага при бунтарите дошъл дежурният офицер, но положението останало без промяна.

Тогава бил подаден сигнал към директора Ангел Кабатлийски, който след около час пристигнал в затвора. Лишените от свобода излъчили за парламентьори К.И. и И.М., които провели среща с началника, след която ситуацията в зандана се успокоила.

Потърсен за коментар Ангел Кабатлийски отрече да е имало подобен инцидент.

След срещата на министъра на правосъдието Цецка Цачева с началниците на затвори в страната, излезе неофициалната новина, че се подготвя уволнението на четирима от тях. Очаква се до дни имената на нарочените за смяна да станат публично известни.

Според източници на NBOX.BG една от причините за бунта бил редовният "рекет", който Ангел Кабатлийски най-редовно налагал на затворниците. 

"Той взима пари за абсолютно всичко в затвора - от цигари до мобилни телефони", твърди пред медията ни потърпевш помолил за анонимност.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар