Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Прокурор поиска постоянна мярка за задържане на жената шофирала колата при катастрофата край Вакарел иска прокурор

Прокурор поиска постоянна мярка за задържане на жената шофирала колата при катастрофата край Вакарел иска прокурор

Огледът продължи няколко часа, разпитани са 26 свидетели, бройката е възможно да е нараснала

Жената, шофирала лекия автомобил, който участва при катастрофата на автомагистрала „Тракия“ е задържана за 72 часа. В понеделник ще й бъде поискана постоянна мярка за задържане. Това съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов във връзка с тежкия пътен инцидент край Вакарел, който стана в петък, 13 април.

„Огледът продължи няколко часа, разпитани са 26 свидетели, бройката е възможно да е нараснала. Направени са проби за алкохол на водачите на двете превозни средства. Те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажът на пострадалите. Иззет е огромен брой документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. Той е нов, на около година и няколко месеца (трудов договор на водача, дежурства). Разпитан е важен свидетел пред съдия. Извършено е освидетелстване на водачите от лекия автомобил. Изготвени са съдебномедицинските експертизи на 6 аутопсии“, заяви Ангелов, цитиран от „Фокус“. По думите му са взети справки на двамата водачи. „И двамата имат провинения. Водачката на лекия автомобил има тежко провинение, свързано с употреба на алкохол отпреди около две години. Другият водач е бил с по-леки провинения. Лекият автомобил няма техническа неизправност. С оглед на това взех решение да бъде задържана за 72 часа и в понеделник ще бъде искана постоянна мярка за задържане. Повдигнато й е обвинение за причиняване на пътнотранспортно произшествие с пострадали на повече от две лица, в случая на 6 лица и пострадали“, каза още той.

Ангелов уточни, че направените тестове за наркотици също са отрицателни.

Прокурорът призова преките очевидци на инцидента да се обадят на телефон 0886 88 25 31. Важно е да разберем истината, каза той, като уточни, че това е дежурен телефон.

Задържаната жена е от Плевен. Пътникът, пътувал с 29-годишната жена по думите на прокурора би трябвало да е освободен.

„Възможно е автомобилът да е ударил предна лява гума на автобуса, така че да го завърти надясно“, обясни още Ангелов и добави, че след това автобусът неминуемо е отишъл в канавката, каквото и да е искал да направи водачът на превозното средство. Засега няма друга хипотеза за друг участник в пътнотранспортното произшествие. Очакват се експертизите. „Възможни са няколко версии в зависимост от мястото на удара“, коментира още прокурор Мирослав Ангелов.

 

Оставете коментар