Неделя, 18 Ноември 2018
Неделя, 18 Ноември 2018

Дете е заснело убийството в Шумен (Видео)

Дете е заснело убийството в Шумен (Видео)

Монаха е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и се очаква във вторник да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Дете, което се е намирало на пл. „Гривица“ на метри от мелето между Велико Лефтеров – Монаха Велико и двама братя роми, е записало видеоклип, който показва и, може би, последните секунди от живота на 28-годишния Митко Боянов. Драстичните кадри, които се размиват към края, където Митко вече се е свлякъл на земята, са качени във фейсбук.

Операторът с телефона е стоял на около 25-30 метра от сбиването. Качеството не е идеално, но се вижда, че Митко Боянов вече се държи за сърцето, но е прав. Монаха е паднал на земята, Наско Боянов го удря, а през това време страничен свидетел се втурва да ги разтървава. Монаха се изправя, втори път посяга към кръста си и с нож отново се засилва към жертвата си. Наско псува и замерва Велико с тухла, пише „Монитор“.

В този момент се чуват детски гласове, които хлипат, едното дете: „Бързо на 112! Той ще умре“.

Митко се свлича до контейнера до близката градинка, тук видеото вече е замъглено. Мъжки глас казва: „Голям зор,  голяма работа!“ „Е какво стана, бе?“ пита едното дете, а друго отговаря: „Тоз го убиха май!“. Мъж се вайка: „Оле, легна“, а дете добавя: „Ужас. Кадрите мигновено станаха повод за дискусии в социалната мрежа. Според част от потребителите записът показва, че Монаха е действал при самоотбрана, но всъщност поне в този запис липсва предисторията.

Монаха е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и се очаква във вторник да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

(Видео)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар