Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Жена даде 45 000 лв. на измамник срещу обещание за висока пенсия доживот

Жена даде 45 000 лв. на измамник срещу обещание за висока пенсия доживот

Вчера, около 13.30 часа, на стационарния телефон на възрастна жена в Шумен позвънил непознат мъж, който се представил за полицай и я заблудил по познат сценарий.

Мнимият полицай обещал, че при успешна акция, в знак на благодарност, тя щяла де получи доживотно увеличение на пенсията и дори оставил телефон за връзка с номер 08112.

След като приключил разговорът, 80-годишната жена опитала да се обади на този номер, но не успяла. Малко след това я потърсил непознат мъж, който й казал, че по най-бързия начин трябва да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките й.

След отправените закани и заплахи последвало ново обаждане от мнимия полицай. В резултат на многократни обаждания и разговори жената била убедена да остави пред входната си врата всички нейни и на близките й спестявания, общо 44 800 лева, и златни накити - общо за близо 45 000 лева.

Малко след 17.00 часа жената разбрала, че е била измамена и по-късно е разпитана в полицейското управление в Шумен. Криминалисти работят по разкриване на измамника и негов помагач, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

МВР съобщи, че само за един ден - на 14 май, деветима жители на Кърджали са били убеждавани по телефона по познатите сценарии за лечение на болни близки и за помощ на полицията при провеждана операция. Най-голямата искана сума е 20 000 евро. Нито един от опитите за измама не е успял. След подадените сигнали полицейски служители от РУ-Кърджали са посетили всички граждани, които били атакувани по телефона.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар