Понеделник, 19 Ноември 2018
Понеделник, 19 Ноември 2018

Заловени са трима "ало" измамници в Плевен

Заловени са трима "ало" измамници в Плевен

Трима участници в телефонни измами са установени от плевенските криминалисти, съобщиха от дирекцията на МВР в областния град.

Жена на 49 години от Плевен е съобщила в полицията, че 11-годишно момиче е измамено по телефона от непознат. Той се представил за лекар и под претекст, че майка ѝ е претърпяла ПТП и има нужда от операция, я накарал да изхвърли през терасата на жилището 3000 лева, 620 евро, три златни пръстена и една златна гривна.

Мъжът е разкрит и задържан - 41-годишен от Варна. Разкрит е и друг варненец - на 41 години, който е подпомагал за престъплението първия.

Задържан е и 44-годишен за телефонна измама от 17 април в Плевен. Мъж на 83 години заявил, че непознат му се обадил по телефона и се представил за полицай. Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници го накарал да събере в плик наличните в дома му пари - 7000 лева и 3000 евро и да ги изхвърли през терасата. Задържаният измамник е от село Церовище, област Търговище.

Публикувано във факти.бг: И тримата телефонни измамници са привлечени като обвиняеми и ще бъдат съдени в Районния съд в Плевен, уточниха от полицията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар