Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Повдигат обвинение за убийство на нападателя от "Надежда"

Повдигат обвинение за убийство на нападателя от "Надежда"

На 15-годишното момче, което е извършило нападението с нож в "Надежда" днес ще бъде повдигнато обвинение. То ще е за опит за убийство, съобщиха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"По сведения на децата, които сме разпитали, това са основно съученици на извършителя и на пострадалия, се касае за пост с неприлично съдържание. Възприето е като обидно от 15-годишния младеж, който е наръгал свой съученик.

Разполагаме с телефон, с който е направен последващият запис на неговото извън процесуално самопризнание и на този телефон ще бъде извършена техническа експертиза, а в последствие и лицево - идентификационна такава", обясни Арнаудова.

"Момчето е потвърдило вината си, казвайки, че пострадалото момче го е провокирало с публикуването на колаж в интернет. Според разказа на децата лицето на извършителя е било монтирано върху лице на мъж, който е в някаква хомосексуална сцена. Все още не знаем какво точно е съдържанието, което е провокирало агресията", поясни Арнаудова.

 

"В момента събираме доказателства, извършени са вчера два огледа. Разпитани са всички деца, две, от които са присъствали на момента на наръгването, а другите са го видели след случилото се.

Продължаваме да събираме доказателства за мотивите", каза още прокурорът, като уточни, че до момента няма данни извършителят да е бил под влиянието на алкохол или наркотици.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар