Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Специализираната прокуратура предаде на съд осем участници в група за разпространение на наркотици във Великотърновско

Специализираната прокуратура предаде на съд осем участници в група за разпространение на наркотици във Великотърновско

Организаторът е имал силова група, която да наказва с побои и заплахи конкурентите, както и купувачите, които не плащали получената дрога

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу осем лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Велико Търново и областта. Седем от обвиняемите са с предишни осъждания за разпространение на наркотици.

Според събраните по досъдебното производство доказателства групата е била сформирана през януари 2017 г. и е действала до 7 декември 2017 г., когато участниците са задържани при специализирана операция на ГДБОП, ТС „БОП“-Велико Търново и Специализираната прокуратура. Тогава у повечето от тях са намерени и иззети различни видове наркотици (предимно кокаин, амфетамини, марихуана, разфасовани и подготвени за продажба). В дома на един от тях е открита и мобилна „лаборатория“ за производство на амфетамин и метамфетамин с необходимите уреди, прекурсори и материали.

Организаторът и ръководител на групата подбрал хора с опит в набавянето на наркотици на едро и пласирането им на крайни клиенти. Сред тях определил силова група, която да наказва с побои и заплахи конкурентите, както и купувачите, които не плащали получената дрога. Определил и конкретните функции на всеки от членовете по осигуряването на наркотици, пласирането, транспорта, получаването и разпределението на печалбата от продадената стока. В оперативен план дейността на групата ръководел един от участниците, определен от ръководителя за негова „дясна ръка“ със задълженията да контролира пряко дилърите, да събира и да разпределя парите от продажбите.

Седем от обвиняемите са с наложени от съда мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Единственият неосъждан от групата е с „Парична гаранция“.

(източник: prb.bg)

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар