Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Общинарят от групата на Очите се предаде сам, получи обвинение

Общинарят от групата на Очите се предаде сам, получи обвинение

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Пейко Янков за участие в организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение, ръководена от Димитър Желязков - Очите, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Групата беше задържана при акция в Бургаско, но три лица бяха обявени за издирване - Митьо Очите, Калоян Колев и общинския съветник от Несебър Пейко Янков.

Желязков беше задържан в Истанбул и предстои да бъде екстрадиран, а Колев се прибра по свое желание от Испания. Пейко Янков се е предал сам в полицията, съобщи днес Канал 3.

Спецпрокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Янков.

Пейко Янков е син на убития през 2007 година бизнесмен Димитър Янков и лидер на Свободен избор за либерална алтернатива” (СИЛА).
По-рано днес заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който трябва да бъде обвинен за това, че помогнал на Очите да се укрие отложи с един ден явяването си в Окръжната следствена служба поради служебна ангажираност на адвоката му. Обвинението срещу Бенчев ще е за оказаната от него помощ на Желязков да се укрие в периода от 2 до 5 август в турския град Истанбул.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар