Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
Митьо Очите се гърчи в страшни болки в килията си, местят го в затворническа болница

Митьо Очите се гърчи в страшни болки в килията си, местят го в затворническа болница

Състоянието на Димитър Желязков - Митьо Очите, се е влошило драстично в затвора "Малтепе", където е въдворен, докато чака екстрадиране за България. 

Наложило се е Очите да бъде настанен по спешност в затворническата болница, твърди вестник Ретро.

Димитър Желязков се води 50% инвалид, след като бе прострелян с осем куршума от мутрите на Божо Кравата и едва оцеля.  След серия от операции, най-сложната от които бе извършена в истанбулската клиника "Джон Хопкинс", Желязков се сдоби със силиконово уплътнение на раздробения от куршумите си таз, както и с поставена нефростома, чрез която урината му се извежда директно от бъбрека, без да минава през пикочния мехур.

Всичките тези проблеми изисквали специален режим, до който Очите нямал достъп, след като бил настанен в килия с още десетима души с обща тоалетна и баня.

"Левият му бъбрек е отказал в турския затвор, но независимо от това надзирателите не са му осигурили необходимите лекарства. Два дни е лежал в страшни болки в килията, без да може да стане. Едва тогава са пратили дежурния лекар от затвора да го прегледа и той е разпоредил да бъде преместен в затворническото крило", разкриват приятели на Желязков.

Митьо Очите трябва да бъде предаден от турските власти на българските до средата на септември. Негови близки разкриват още, че той не обжалва екстрадицията си.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner