По последни данни се издирва още един участник в организираната група, който щял да се яви в полицията доброволно.

Арестът на мастит адвокат отприщи всякакви коментари в Сандански. Според някой в мрежата на иманярите в града е селски кмет, който дори хората титулуват като "главата на октопода".

Групата иманяри от Петрич и Сандански имали сборен пункт в известно местно кафене, чиято собственичка също била силно запалена от иманярска дейност.

Според мълвата в прокопаната от нападателите дупка в стената на черквата в Роженския манастир е имало гнездо, приличащо на тайник. Там вероятно са се криели ценности и документи - както и стари карти, указващи къде в района е закопано, търсено от иманярите съкровище.

Какво са търсили нападателите, които завързаха попа, докато копаят?

Свещеникът разпознава един по един нападателите, които, разчитайки на това, че са откраднали камерите на манастира, се разхождали и работили без маски. Това всъщност облекчи и работата на полицията. Лицата им се виждали добре на камерите. Вчера цял ден се правиха претърсвания и обиски в петричкото село Яворница, откъдето са по-голямата част от задържаните. Обиск е правен и в село Коларово.

Нападението на Роженския манастир извади на светло нещо за което много се говореше. Най-богатите иманяри са в района на Петрич и Сандански.

Твърди се, че в Яворница има сериозна група, занимаваща се с търсене на съкровища. Оказа се, че в Сандански и адвокати се занимават с тази дейност.