Сряда, 13 Ноември 2019
Сряда, 13 Ноември 2019
Митов: По-строги наказания за трафик на хора у нас

Митов: По-строги наказания за трафик на хора у нас

Външният министър коментира ареста на трима българи заради тира-ковчег в Австрия

Трафикантските мрежи са се превърнали в доходен бизнес, който залага на карта живота и съдбата на хиляди хора. Това каза Даниел Митов, министър на външните работи на Република България, в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

„Това са мрежи, съществуващи в рамките на целия Европейски съюз и националността няма никакво значение, защото хора, участващи в подобни престъпления, съществуват във всяка една страна. Това е логистика от транспорт, настаняване, храна и т.н. За всеки един елемент от тази организация си има хора. За този проблем вече сме говорили в европейския съвет, но сега е настъпило време, в което няма какво повече да се направи, освен да се затегнат мерките и наказания срещу такива престъпни групи”, посочи министър Митов. По думите му, на територията на страната ни отдавна се работи по справянето с този проблем.

„До този момент българското законодателство предвиждаше единствено глоба между 1000 и 8000 при установяването на такива престъпления, което е абсолютно смешно. За това са внесени промени в НК, които вече са преминали на първо четене, които ще предвиждат много по-тежки наказания. Той вече ще предвижда много по-тежки наказания – до 3 години затвор. При участие на длъжностни лица се предвижда и конфискация на имуществото”, обясни още министър Митов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар