Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Депутатът Димитър Аврамов отива на съд

Депутатът Димитър Аврамов отива на съд

Разследването срещу народния представител Димитър Аврамов приключи и обвинителният акт скоро ще бъде внесен в съда, съобщиха от Специализираната прокуратура. 

На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати обвинения за търговия с влияние, при продължавано престъпление, извършено в съучастие.

Според прокуратурата през 2012 г. Аврамов, в съучастие, е поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и облага – право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена. Взел сумата от 100 000 лева, соми облвинението. Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана, за да отмени заповед за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел. в полза на фирмата на бизнесмена. Също така да се съобрази със сключено доброволно споразумение за ползването на земеделски земи в землището при издаване на заповед за следващата стопанска година.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху началника на РУП – МВР – гр. Монтана във връзка със службата му при упражняване на правомощията му - да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.  

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар