Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
Издирваният от Интерпол Стайко Стайков е намерен в леглото си у дома

Издирваният от Интерпол Стайко Стайков е намерен в леглото си у дома

Оказа се, че издирваният от Интерпол син на Миню Стайков - Стайко Стайков, е намерен в леглото си у дома.

Синът на арестувания собственик на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е в болница "Пирогов".

Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит от непознати. Мъжът е откаран в болницата от екип на Спешната помощ с лекар Слави Тодоров.

"Около 09.15 часа получихме адрес за мъж около 30-годишна възраст с травма на главата, паднал пред дома си. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Затова по най-бързия начин оправихме нещата и уредихме транспорт до "Пирогов", каза д-р Тодоров пред БНР. 

Собственикът на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. В ареста е от три месеца, заедно с още двама души. 

Стайко Стайков се издирва от 6-и септември миналата година с европейска заповед за арест и с червена бюлетина. 

Останалите в ареста са синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров и Белун Хазърбашанов, брат на съпругата на Стайков. Алкохолният бос има и самостоятелно обвинение за укриване на близо 1 милион лева от данъци. Спецпрокуратурата твърди, че се работи и по линия - измами с евросредства. 

Ден след задържането на част от групата наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев обяви, че Стайко Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а в началото на октомври снимката на 29-годишния мъж се появи и на страницата на Интерпол. 

Според неофициална информация Стайков - младши е правел опити да се свърже с представители на спецпрокуратурата, предава националното радио. Твърди се, че чрез адвокат е заявил готовност за сътрудничество. Дали това е така, все още не е ясно, защото официален коментар от държавното обвинение няма.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар