Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Милен Пенчев е заподозрян в извършването на измама с трудов стаж и осигуряване на пенсии на лица, които нямат такъв

Милен Пенчев е заподозрян в извършването на измама с трудов стаж и осигуряване на пенсии на лица, които нямат такъв

Измамата е била с цел осигуряване на миньорски пенсии срещу 10 000 лв

Арестуваният днес Милен Пенчев, шеф на осигурителния институт в Силистра, е заподозрян в извършването на измама с трудов стаж и осигуряване на пенсии на лица, които нямат такъв, разкрива в. „24 часа“.

Измамата е била с цел осигуряване на миньорски пенсии срещу 10 000 лв. Като разследващите открили при обиските задържана дебитна карта на кандидат, докато не изплати парите за услугата.

Мъжът има две висши образования – икономика и публична администрация.

Освен че е баща на певицата Тита, той от 7 години е директор на НОИ в Силистра, като преди това е бил зам.-кмет по финансовите въпроси в екипа на бившия градоначалник Иво Андонов.

Именно тогава общината е оставена с дефицит от над 12 милиона лева, като са натрупани и огромни задължения към една от фирмите, ангажирани със сметопочистването и сметоизвозване на града – над 1 млн. лв. към "Синева".

Служителите пък протестираха, след като не бяха получавали с месеци заплатите си и оцеляваха с аванси от по 100 лева. А Силистра потъна в боклуци, защото нямаше пари за гориво за камионите.

Пенчев е сред основателите на ВМРО в Силистра и региона. Преди да стане зам.-кмет през 2006-та година, е бил ревизор в НАП и директор на дирекция в областната администрация.

През 2011-та година бе кандидат за кмет на Силистра, издигнат от воеводите.

Той бе и президент на бившия футболен "Доростол", като по време на неговото управление, силистренският тим бе сред кандидатите за влизане в "А" група.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner