Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
МВР: 29 акта за нарушения са съставени на бензиностанции в Благоевградския регион

МВР: 29 акта за нарушения са съставени на бензиностанции в Благоевградския регион

През изминалата седмица Междуведомственият център на ГДБОП организира и координира контролните действия на съвместни екипи при извършване на масирани проверки на обекти за разпространение на горива в Благоевградския регион.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На 12 и 13 март от икономическите структури на Министерството на вътрешните работи, Националната агенция за приходите, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция „Митници“ е осъществен комплексен контрол на 28 бензиностанции в областта. От държавните органи са съставени общо 29 акта за установяване на административни нарушения, 5 протокола за задължително предписание и са отдадени 3 писмени разпореждания. 

В хода на проверките е констатирано, че в една от бензиностанциите не са спазени правилата за пожарна безопасност, а в други четири се извършва продажба на горива, които не съответстват на изискванията за качество. 

Предприети са принудителни административни мерки – запечатан е обект от експертите от противопожарната служба, а от Метрологичната агенция е наложена забрана за разпространение на некачествените горива. Предстои тяхното изтегляне и налагане на имуществени санкции на нарушителите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар